Nieuw steigerhout oud maken – Zo doe je dat

door | 12 januari 2016

nieuw steigerhout oud makenNieuw steigerhout oud maken – Meubels van steigerhout en dan met name gebruikt steigerhout zien er erg fraai uit maar het valt soms niet mee om aan gebruikt steigerhout te komen.

Als je niet aan gebruikt steigerhout kunt komen dan kun je er ook over denken om nieuw steigerhout oud te maken, en dit is echt niet zo moeilijk als je zou denken.

Als je meubels van oud steigerhout en nieuw steigerhout naast elkaar ziet staan dan valt het meteen op dat de meubels van oud hout er veel rustieker en nostalgischer uit zien.

Je kunt daarom nieuw steigerhout oud maken door deze te vergrijzen, dit doe je door het steigerhout te verven, maar het is wel belangrijk dat je hiervoor de juiste verf gebruikt, hoe je dit doet vertel ik je hieronder.

Nieuw Steigerhout oud maken

Nieuw steigerhout oud maken.

Het is niet altijd even makkelijk om aan gebruikt steigerhout te komen, maar is het echt nodig om gebruikt te maken van oude steigerhouten planken?

Als het gaat om de uitstraling dan zou ik zeggen van wel, maar vergeet niet dat je gebruikt steigerhout eerst goed moet bewerken, zo moet je de planken zeer goed schuren omdat er nogal eens splinters in kunnen zitten, maar voor die tijd moet je de planken controleren op spijker en schroeven.

Ook kun je vaak niet de complete plank gebruiken omdat deze beschadigd of gebroken is je zult dus ook veel afval stukken hebben.

Je kunt dus beter nieuw steigerhout oud maken, dit kost veel minder tijd en als je het goed doet ziet het eruit als gebruikt steigerhout, en je kunt de gehele plank gebruiken.

Nieuw steigerhout oud maken doe je met krijtverf, deze zijn in de meeste bouwmarkten wel te krijgen, je gebruikt in ieder geval 2 kleuren een lichtere en een donkerdere kleur.

Hoe maak je nieuw steigerhout oud?

Als eerste moet je de nieuwe planken een beetje beschadigen (niet te veel) doe dit met een staalborstel en een hamer. Bewerk eerst de plank met de staal borstel, veeg stevig met de staal borstel over de plank, doe dit met de nerf mee anders krijg je lelijke strepen die je er naderhand niet best weer uit krijgt.

Sla daarna met de hamer enkele deukjes in de plank, doe dit niet te veel, enkele deukjes zijn leuk maar te veel is niet mooi meer.

Meng nu eerst de krijtverf 1 op 1 met water, smeer met een brede platte kwast de plank in, voor een mooier resultaat schuur je de plank NIET.

Neem nu een oude doek en wrijf over de verf doe dit met de nerf mee , laat daarna de plank drogen.

Smeer nu de lichtere verf met de kwast op de plank, weer met de nerf mee en niet te dik, je kunt er altijd nog een beetje bij doen eraf halen valt tegen, maak ook nu weer vegen met de doek.

Vind je het nog niet mooi genoeg doe er dan nog een beetje krijtverf  op en veeg deze weer uit, als het resultaat naar jou zin is laat dan de plank goed drogen.

Als alles goed is gegaan dan heb je de nieuwe steigerplank een oude uitstraling gegeven.

Ik raad je wel aan om eerst even een proef stukje te maken, je moet er nl. even een beetje gevoel voor krijgen om een prachtig resultaat te krijgen.

Veel succes!

Banner-Freds-bouwtekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *