Bartafel maken? Met een goede bouwtekening een fluitje van een cent!

door | 18 juni 2016

bartafel makenWat is er leuker dan op een feestje of verjaardag samen met je vrienden of familieleden een biertje drinken en dan is het natuurlijk nog leuker om met z’n allen aan een bartafel te staan of te zitten. Zelf deze bartafel maken is nog leuker en het is helemaal niet zo moeilijk als je wel zou denken.

Ik heb er zelf ook één gemaakt en het heeft mij in totaal nog geen 2 uur gekost voordat hij klaar was en er wordt zeer veel gebruik van gemaakt en niet alleen door mij overigens. Als de buren een feestje hebben verhuist de bartafel geregeld naar hun toe.

Je kunt het beste steigerhout gebruiken als je een bartafel maken wilt, omdat steigerhouten planken wat zwaarder zijn zal de bartafel niet zo snel omvallen als er aan 1 kant op geleund wordt, iets wat bij lichtere tafels nogal een kan gebeuren. Dus zorg altijd dat je de bartafel op een vlake ondergrond plaatst, omvallen zal dan niet snel gebeuren.

Wil je zelf ook een bartafel maken? Lees dan hieronder verder en ontdek wat je hier allemaal voor nodig bent.

Een steigerhouten bartafel maken.

bartafel makenHoewel het niet echt moeilijk is om een steigerhouten bartafel te maken zul je er toch wel enige aandacht aan moeten schenken. Maar wat ben je allemaal nodig als je een bartafel maken wilt?

Als eerste raad ik je aan om een goede bouwtekening te gebruiken misschien denk je nu “ik kan het ook wel zonder”. Inderdaad misschien kun je dat ook wel, maar het zal je zeker weten meer tijd kosten dan met een bouwtekening.

Als tweede zorg voor goede rechte steigerhout planken niets is vervelender dan met kromme of beschadigde planken te werken.

Zorg ook voor goed gereedschap zoals een goede scherpe zaag en een accu schroefboormachine en roestvrijstalen schroeven.

Je kunt nu starten met het maken van de bartafel, kijk op de bouwtekening hoeveel steigerhout planken van je nodig bent en zaag deze op maat, als je dit hebt gedaan kun je de bartafel stap voor stap in elkaar gaan zetten.

Vergeet niet om, als je moet schroeven, je eerst even het schroefgat voor boort. Dit voorkomt dat het hout gaat splijten, als dit toch gebeurd maak dan even een nieuw plank op maat. Want ik weet zeker dat je, je er op den duur aan gaat ergeren.

Bouwtekening bartafel maken.

Bartafel makenMaar waar vind je nu een goede bouwtekening? Heel eenvoudig ga naar de website van Fred Schouten, hij heeft een bouwtekeningenpakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen en hier staan ook verschillende bouwtekeningen van bartafels tussen.

Wil je dus een bartafel maken dan hebt je hier de keuze uit verschillende soorten en maten, of je nu een gewone bartafel wilt of een bartafel waar je een krat bier in kunt zetten, je vindt er voor elk wat wils.

Barkruk maken.

Wil je ook barkrukken bij jou eigengemaakte bartafel? Ook die kun je vinden in het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten, gewone simpele barkrukken maar ook barkrukken met rugleuningen zijn eenvoudig te maken als je deze bouwtekeningen gebruikt.

Klik hier om direct naar Freds Bouwtekeningen te gaan>>>

Maar je vindt er natuurlijk veel meer bouwtekeningen zo zijn er bouwtekeningen te vinden van loungebanken, tuintafels, stoelen, konijnenhokken, hondenhokken, bedden, complete keukens en nog heel veel meer.

Veel klus plezier!!!

Freds bouwtekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *