Gebruikt steigerhout kopen | Waar moet je zoeken

door | 20 januari 2016

Als je gebruikt steigerhout wilt kopen dan moet je natuurlijk wel weten waar je deze kunt vinden en wat je er maximaal voor moet gaan betalen.

Als je er steigerhouten meubels van wilt maken dan wil je de gebruikte planken misschien ook gaan behandelen, hoe je dit kunt doen en waar je ze het best kunt kopen lees je hier.

Gebruikt steigerhout kopen!

Als je gebruikt steigerhout wilt kopen zijn er een paar dingen waar je op moet letten, als eerste moet je weten wat de gangbare prijs is van gebruikte steigerhouten planken, je betaald al snel veel te veel als je niet weet wat de normale prijs is.

Op moment van schrijven is de prijs van een gebruikte plank met een lengte van 2,5 meter, 20cm breed en 22cm dik ongeveer 10 euro deze planken zijn gebruikt maar verder wel in orde ( let hier dus goed op)

Verder moet je er ook op letten waar je de steigerhout planken koopt.

  • Je kunt ze kopen in een bouwmarkt, hier is de kwaliteit meestal erg goed maar de prijs ook wat hoger.
  • Of je koopt ze online hier is de plank meestal wat goedkoper maar moet je rekening houden met de verzendkosten en dit kan nogal oplopen.
  • Ook kun je gaan zoeken op marktplaats, hier staan veelal leuke partijen steigerhout te koop, ook valt hier over de prijs nogal eens te onderhandelen zodat je voor een leuk prijsje aan gebruikt steigerhout kunt komen.
  • Ook kun je langs gaan bij grotere bouwplaatsen, het komt dikwijls voor dat na de bouw de gebruikte steigerplanken worden verkocht, dit heeft te maken met de Arbowet die voorschrijft dat steigerhoutenplanken nieuw moeten zijn. Hierdoor kun jij goedkoop aan gebruikte steigerhouten planken komen, je zult er echter wel even op uit moeten!

gebruikt steigerhout

Gebruikt steigerhout behandelen.

Het is niet echt noodzakelijk om gebruikte steigerhouten planken te behandelen, omdat deze zijn gebruikt en in weer en wind buiten hebben gelegen zullen ze al mooi zijn veroudert.

Je hoeft de planken dus eigenlijk niet te behandelen maar als de uitstraling en de kleur jou aanspreken zou ik dit wel gaan doen, behandel je de planken nl. niet dan zullen ze verder vergrijzen. En behandelen zal ook de levensduur van de planken bevorderen.

Hoe behandel je steigerhout?

Wil je de steigerhouten planken behandelen dan kan dit op verschillende manieren:

  1. Impregneren: Hiervoor smeer je waterafstotende olie op de planken hierdoor zijn deze beschermd tegen (regen)water er kunnen echter nog wel vlekken op het hout komen door vuil wat erin trekt.
  2. Grey, White Wash: Dit geeft hetzelfde waterafstotende effect als impregneren echter zullen de planken nu grijs of wit verkleuren maar omdat de steigerhout planken al gebruikt zijn hebben deze al een vergrijsde kleur, daarom raad ik deze manier af.
  3. Lakken: Als laatste kun je de planken gaan lakken, evenals voorgaande manieren zal dit ook water afstotend zijn, maar als je de planken lakt dan zul je er geen vlekken meer op krijgen, eventuele vuil kun je er zo eenvoudig afvegen en de kleur blijft behouden.

Geld besparen.

Natuurlijk heeft gebruikt steigerhout over het algemeen een mooiere uitstraling het hout is verweerd en vergrijst, mede daarom zijn gebruikte steigerhouten planken duurder dan nieuwe.

Wil je geld besparen koop dan nieuwe steigerhout planken en behandel deze met Grey- of White Wash je hebt hiermee een beetje meer werk, je zult nl. eerst de planken moeten behandelen voordat je ze kunt verwerken, maar het bespaard wel geld.

Je zult dus zelf moeten afwegen wat voor jou belangrijk is.

Zoek je bouwtekeningen voor steigerhout meubelen klik dan hier >>>

Banner-Freds-bouwtekeningen

Veel klus plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *