Insectenhotel maken | Waar moet je op letten

door | 4 maart 2016

insectenhotel makenHeb je interesse voor de natuur? Dan vind je het waarschijnlijk ook leuk om de natuur een handje te helpen.  Je zult hierbij waarschijnlijk niet direct denken aan insecten, maar deze beestjes zijn wel heel belangrijk voor de natuur, om de insecten te helpen kun je een insectenhotel maken.

Natuurlijk kun je er één kopen maar het is toch veel leuker om een insectenhotel zelf te maken. Wil je er zelf een insectenhotel maken, maar weet je niet hoe je dit kunt doen, ontdek dat in in dit artikel. Wil je dus weten hoe je een insectenhotel maken kunt lees dan in ieder geval verder.

Insectenhotel maken.

Waarschijnlijk zul je bij een insectenhotel maken niet als eerste denken aan een bouwtekening, maar toch is dit wel belangrijk. Je kunt natuurlijk op internet wel kijken hoe een insectenhotel in elkaar zit, maar je zult wel aan bepaalde essentiële onderdelen moeten denken en op een bouwtekening staan deze duidelijk beschreven.

insectenhotel makenOp de afbeeldingen die je op internet vindt zie je deze onderdelen vaak niet, waardoor insecten jou insectenhotel misschien links laten liggen, en daarvoor heb je niet al het werk verricht toch? Het is natuurlijk wel de bedoeling dat er insecten in jou insectenhotel overwinteren.

Wil je ook een insectenhotel maken en zoek je hiervoor een bouwtekening klik dan hier >>>

Je vindt daar o.a. bouwtekeningen voor een insectenhotel, je kunt deze direct downloaden en starten met de bouw van jou eerste insectenhotel. Natuurlijk kun je ook gaan zoeken op internet naar een bouwtekening, maar deze zijn heel moeilijk te vinden. Tenminste één die goed duidelijk is en waar alles goed op staat beschreven.

Op de meeste bouwtekeningen staat globaal beschreven hoe je een insectenhotel maken moet, maar sommige onderdelen staan er niet op. Ook staat er meestal niet op hoe je het insectenhotel monteren moet en dit kan nogal eens een probleem geven, vooral omdat een insectenhotel niet echt groot is en alle onderdelen hiervan erg belangrijk zijn bij de montage.

Via de link hierboven heb je direct toegang tot meerdere bouwtekeningen om een insectenhotel te maken, stuk voor stuk met een gedetailleerde beschrijving en in verschillende maten (van klein tot groot).

Er staat precies wat voor materiaal je moet gebruiken, wat de afmetingen moeten zijn zowel van het verblijf als van de invlieg gaten en hoe alles gemonteerd moet worden. Kortom wil je een insectenhotel maken dan is dit echt een perfecte bouwtekening hiervoor.

Meer Bouwtekeningen.

Via de bovenstaande link ga je naar de website van Freds Bouwtekeningen, dit is een website waar je meer dan 10.000 bouwtekeningen kunt vinden, waaronder dus ook bouwtekeningen voor insectenhotels.

Maar ook bouwtekeningen voor steigerhouten meubels, schuurtjes, speeltoestellen, kinderkamers, hokken, bijenkorven, kasten en nog heel veel meer.
Als deze bouwtekeningen zij zeer duidelijk en allemaal in het Nederlands, dus geen omrekenen van inches naar cm meer, zoals meestal wel het geval is bij de meeste bouwtekeningen die je vindt op het internet.

Kortom ben je een echte doe-het-zelver of klusser en ben je zo af en toe een bouwtekening nodig neem dan eens een kijkje op de website van Freds Bouwtekeningen en ontdek wat hij allemaal te bieden heeft aanbouwtekeningen.

Klik hier als je direct verschillende bouwtekeningen wilt downloaden >>>

Banner-Freds-bouwtekeningen

Veel klus plezier!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *