Schoenenrek maken? Hier vind je een simpele bouwtekening!

door | 30 juni 2016

schoenenrek makenWil je een schoenenrek maken van steigerhout dan kun je dit heel simpel houden, van een paar stukjes steigerhout maak je eenvoudig een schoenenrek.

Hoewel je het heel simpel houdt, gewoon van 1 steigerplank een schoenenrek maken, moet het natuurlijk wel goed stevig zijn. Een schoenenrek is heel simpel zelf te maken en zelf maken is niet alleen leuk maar je kunt ook heel goedkoop de eigenaar worden van een prachtig schoenenrek, wil je weten hoe je er simpel een maakt, lees dan hieronder verder.

Schoenenrek maken.

Als je zelf een schoenenrek maken wilt dan kunt je het zo groot maken als je zelf wilt, gewoon voor bij de deur, voor schoenen die je gezin dagelijks gebruikt maar die je liever niet ziet rondslingeren. Of je kunt een schoenenrek maken voor al je schoenen, dit is dan waarschijnlijk een wat grotere kast ­čśë maar ook deze is goed zelf te maken.

schoenenrek makenMaar laten we eens beginnen met het schoenenrekje dat je hiernaast ziet en die je in een verloren hoekje bij de achterdeur kunt zetten, zodat iedereen daar zijn schoenen in kan plaatsen en je niet meer je benen breekt over de schoenen die overal in de bijkeuken rondslingeren (ik spreek hier uit eigen ervaring)

Benodigdheden:

Wat heb je nodig om zo’n simpel schoenenrekje te maken:

3 stukken steigerplank van 80 cm lang
5 x 50 RVS schroeven (8 stuks)
Zaag + Schroefboormachine + boortje + Bitje

Als eerste neem je 1 steigerhouten plank van 80 cm lang en zaagt deze in het midden onder een hoek van 45┬░ door, dit worden de rechter en de linker zijkant van het schoenenrekje.

Nu is het zaak om de 2 overgebleven plankjes, waar de schoenen op komen te staan, onder een hoek van 45┬░ te bevestigen aan de 2 plankje die je zojuist op maat hebt gezaagd, teken eerst de juiste maat af op beide zijkanten en boor de schroef gaatjes voor (2 aan elke kant van de plank), als je dit hebt gedaan kun je de beide plankjes vast schroeven.

En klaar is jou zelfgemaakte schoenenrekje niet echt moeilijk toch?.

Groter schoenenrek maken.

Wil je een schoenenrek maken voor veel meer schoenen dan is het aan te raden om hier een goede gedetailleerde bouwtekening voor te gebruiken. Het lijkt dan wel heel simpel om een schoenenrek te maken, echter moet hij wel goed stevig zijn en moet je heel veel gaten boren voordat je het schoenenrek in elkaar kunt zetten, met een goede bouwtekening weet je precies waar je deze moet boren en hoef je dit niet zelf uit te rekenen.

Ook zie je precies de volgorde van in elkaar zetten, want niets is vervelender dan dat je bijna  op het eind tot de conclusie komt dat je iets bent vergeten en weer opnieuw moet beginnen.

Maar waar vind je een goede bouwtekening?

Kijk daarvoor eens op de website van Freds Bouwtekeningen. Hier vind je meer dan 10.000 bouwtekeningen en dus ook bouwtekeningen voor een schoenenrek of schoenenkast in verschillende maten.

Maar natuurlijk voor nog veel meer bouwprojecten b.v. voor een tuinhuisje, paviljoen, loungesets, tuintafels, keukens, slaapkamers, houten speelgoed en nog heel veel meer.

Hoewel er al meer dan 10.000 bouwtekeningen in dit pakket staan, wordt het bouwtekeningenpakket nog steeds uitgebreid en komen er nog steeds bouwtekeningen bij. Hiervoor hoef jij, als je het bouwtekeningenpakket hebt aangeschaft, echter niets meer te betalen.

Alle bouwtekeningen die worden toegevoegd zijn voor jou dan helemaal gratis, Ben je geïnteresseerd in het bouwtekeningenpakket van Fred klik dan op de link hieronder en download direct de bouwtekeningen die je nodig bent.

Klik hier om direct naar de website van Freds Bouwtekeningen te gaan >>>

Heel veel klus plezier!!!

Freds bouwtekeningen

Een gedachte over “Schoenenrek maken? Hier vind je een simpele bouwtekening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *