TV Meubel maken – Met dit stappenplan is het zo gefixt

door | 19 juni 2018

Zelf een TV meubel maken is niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Hieronder laat ik je zien waar je op moet letten en wat je ervoor nodig bent. Lees dus hieronder verder als je zelf een TV meubel maken wilt en niet weet waar je moet beginnen.

TV Meubel makenZelf een TV Meubel maken, waarom zou je dit willen, er zijn immers genoeg TV meubels te koop. Maar zelf een TV meubel ontwerpen en deze bouwen is natuurlijk veel leuker en veel goedkoper. Want voor een simpel Meubel betaal je toch al snel enkele honderden euro’s, en als je een klein beetje handig bent dan is een TV meubel maken helemaal niet zo moeilijk als je misschien wel denkt.Een voordeel van zelf een TV meubel maken is dat je deze zo kunt ontwerpen en zo groot kunt maken als je zelf wilt. En zo dat het precies bij de stijl van je kamer past. Hieronder zie je hoe je een eenvoudig TV meubel kunt maken en welke onderdelen je hiervoor nodig hebt, lees dus snel verder.

Zelf een TV Meubel maken.

Kijk eerst hoe groot het TV Meubel worden mag, te groot is niet goed maar te klein lijkt al helemaal niet mooi. Vooral als je ook nog eens een behoorlijk grote TV hebt, dan kun je beter een iets te groot meubel hebben dan een te kleine.

Hieronder vind je een beschrijving voor het onderstaande TV Meubel van ongeveer 1.25m breed en 40 cm hoog maar de afmeting kun je natuurlijk altijd aanpassen.

TV Meubel maken

Benodigdheden.

 • 7 steigerplanken 3m lang
 • 4 scharnieren
 • 2 deurgreepjes
 • RVS Schroeven 5×50
 • Zaag
 • Schroefboor machine

Stappenplan.

Stap 1: Steigerplanken zijn nogal ruw schuur daarom eerste de steigerplanken zodat er geen splinter meer aan zitten, het werkt makkelijker als je niet steeds een splinter in je vingers krijgt. Vervolgens zaag je alle onderdelen voor het TV meubel uit op onderstaande bouwtekening zie je de onderdelen die je nodig bent.

bouwtekening tv meubel

Wil je niet alle afmetingen zelf uitrekenen en precies zien hoe je het TV meubel in elkaar moet zetten? Download dan hier een bouwtekeningen pakket waar ook de bouwtekening voor het TV Meubel tussen zit.

Stap 2: Als je alle onderdelen hebt uitgezaagd, schuur dan alles nog een keer goed voordat je het TV meubel in elkaar zet. Vervolgens schroef je alle onderdelen in elkaar, LET OP: boor wel alle schroefgaatjes voor om splijten van het hout te voorkomen.

Stap 3: Wanneer je het TV meubel in elkaar hebt gezet kun je ervoor kiezen om het meubel te lakken of te behandelen met white of grey wash, of om het op een andere manier te behandelen. Het is wel aan te raden om het TV meubel te behandelen anders is de kans op vlekken wel heel groot, maar de keus is natuurlijk aan je zelf.

Gebruik een goede bouwtekening.

Je kunt natuurlijk gebruik maken van de bouwtekening die je hierboven ziet, echter staan hier geen afmetingen op. Je kunt natuurlijk, als je er een beetje kijk op hebt, alle afmetingen zelf uit gaan rekenen, maar dit kost echt wel enkele uurtje voordat dit is gelukt (als je echt nauwkeurig wilt werken tenminste).

Maar je kunt er ook voor kiezen om Freds Bouwtekeningen aan te schaffen. Je krijgt dan naast de bouwtekening om zelf bovenstaand TV Meubel te maken ook toegang tot meer dan 10.000 andere bouwtekeningen. Elke bouwtekening is voorzien van een duidelijke handleiding en een duidelijke materiaallijst.

Naast het bouwtekeningen pakket van meer dan 10.000 bouwtekeningen krijg je ook nog eens 3 GRATIS bonussen n.l.:

 • DWG & CAD Software pakket t.w.v  €97,- Hiermee kun je CAD bestanden openen en aanpassen.
 • Steigerhouten tuinmeubelen gids t.w.v. €37,- Met bouwtekeningen voor steiger en sloophout.
 • Levenslang lidmaatschap. Dus altijd toegang tot alle bouwtekeningen.

Waarom Freds Bouwtekeningen pakket aanschaffen?

Ik kan mij voorstellen dat je geen compleet bouwtekeningenpakket gaat aanschaffen als je alleen een TV meubel maken wilt. Maar ben je regelmatig bezig met bouwen en zoek je daarvoor regelmatig op internet naar een bouwtekening, dan raad ik je aan om dit bouwtekeningen pakket aan te schaffen.

Natuurlijk is het niet verplicht om het bouwtekeningen pakket van Fred aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om een duidelijke bouwtekening te zoeken op internet. Hou er echter wel rekening mee dat een goede en duidelijke bouwtekening voor welk project dan ook, niet zo 1,2,3 te vinden is. Je zult er dus enige tijd voor uit moeten trekken om deze te vinden.

Voordelen Freds  Bouwtekeningenpakket:

 • Makkelijk te vinden bouwtekeningen, alle bouwtekeningen zijn ingedeeld in categorieën.
 • Duidelijke bouwtekeningen, ook als je niet handig bent duidelijk te lezen incl. materiaallijst.
 • Meer dan 10.000 Bouwtekeningen, dus voor elk project de juiste bouwtekening.
 • 30 dagen niet goed geld terug garantie

Bouwtekening TV Meubel

Download een bouwtekening voor een TV Meubel
en nog meer dan 10.000 andere Bouwtekeningen
voor elk project die je in de toekomst wilt bouwen

Klik Hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *