Een kliko ombouw zelf maken? – Hier ontdek je hoe je dit aan moet pakken!

door | 5 oktober 2016

kliko ombouw zelf makenVind jij het ook zo lelijk die kliko’s die bij jouw voordeur of in de tuin staan? Dit kun je eenvoudig oplossen door er een kliko ombouw om te plaatsen, maar als je deze moet kopen zijn ze meestal nogal aan de prijs. Maar je kunt ook makkelijk een kliko ombouw zelf maken en als je dat zelf doet, bespaar je veel geld.

Een mooie kliko ombouw verbergt voor eens en voor altijd die lelijke plastic bakken, maar als je die zelf wilt maken waar moet je dan beginnen? Eigenlijk is het niet echt moeilijk alleen zijn er wel een paar puntjes waar je wat extra aandacht aan moet schenken. Lees hieronder verder en zie zelf dat een kliko ombouw zelf maken echt wel te doen is.

Waar moet je op letten als je een kliko ombouw zelf maken wilt?

Elke beginnende doe-het-zelver kan een kliko ombouw zelf maken, echter moet je voor dat je begint wel aan enkele puntje extra aandacht schenken. Allereerst moet je, je bedenken voor hoeveel kliko’s je de ombouw maken wilt, de meeste huishoudens hebben tegenwoordig minimaal 3 kliko’s, voor rest afval, GFT en plastic.

Misschien is het niet nodig dat je voor alle kliko’s een ombouw maakt omdat je ze niet allemaal in het hebt zicht staan, maar als je weet hoeveel kliko’s je hebt dan kun je berekenen hoe groot de kliko ombouw moet worden.

Welke houtsoort ga je gebruiken?

kliko ombouw zelf makenVerder moet je beslissen wat voor hout je gaat gebruiken, hou er rekening mee dat de kliko ombouw in weer en wind buiten staat, je zult het hout dus goed moeten bewerken zodat het goed tegen de weersomstandigheden kan.

Verder moet het hout niet te zwaar zijn, je moet natuurlijk wel het deksel kunnen openen om je afval in de container te kunnen gooien en als het hout te zwaar is, zal dit niet al te makkelijk gaan. Je kunt dit trouwens makkelijk oplossen door het deksel niet uit 1 stuk te maken, maar zo dat hij per container apart te openen is.

Als houtsoort is steigerhout tegenwoordig heel erg populair, je ziet het bijna overal en het is ook nog eens niet al te duur en kan ook nog eens goed tegen de weersomstandigheden in ons kikkerlandje.

Maar voor wat langere levensduur is het toch wel verstandig om het te behandelen met b.v. grey- of white wash, hierdoor gaat het steigerhout langer mee.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een andere houtsoort te gebruiken.

Een goede bouwtekening.

Nu je weet welke houtsoort je gaat gebruiken is het zaak om een goede ombouw te maken, nu is het echter zo dat in Nederland niet alle kliko’s dezelfde maat hebben. Je zult hier dus rekening mee moeten houden en moeten zorgen dat je de juiste bouwtekening vindt.

Nu is het echter zo dat je niet makkelijk een bouwtekening vindt voor 2 of 3 kliko’s, meestal zijn het bouwtekeningen voor slechts 1 kliko. Nu kun je de bouwtekening zelf wel gaan aanpassen, maar een foutje is er zo ingeslopen.

kliko ombouw zelf makenHet mooiste zou dus zijn dat je meerdere bouwtekening zou hebben zodat je altijd de juiste bouwtekening hebt voor de kliko’s die bij jou thuis staan.

En die mogelijkheid is er!!!

Op de website van Freds Bouwtekeningen vindt je namelijk meerdere bouwtekeningen voor verschillende soorten kliko’s ook zijn er verschillende bouwtekeningen te downloaden voor één, twee of drie kliko’s.

Dit zijn stuk voor stuk gedetailleerde bouwtekeningen waar bij alles tot in de puntjes beschreven staat, ook zie je precies de volgorde die je moet volgen bij het monteren, zodat je niet onderweg in de fout gaat.

Ik gebruik zelf al tijden dit bouwtekeningenpakket voor wat voor klus dan ook, het pakket bestaat namelijk uit meer dan 10.000 bouwtekeningen, dus er zit bijna altijd wel een bouwtekening tussen die ik kan gebruiken.

Ben je ook geïnteresseerd in dit bouwtekeningen pakket van Fred klik dan nu hier >>>

Je zult zien dat je hier voor elke bouwklus er een geschikte bouwtekening vindt.

Freds bouwtekeningen

Heel veel klus plezier!!!

 

 

Een gedachte over “Een kliko ombouw zelf maken? – Hier ontdek je hoe je dit aan moet pakken!

  1. Marieke zomers

    Ik ergerde mij inderdaad al langere tijd aan die lelijke kliko’s in de tuin, we hadden al een paar keer gekeken naar een mooie kliko ombouw maar deze zijn echt niet goedkoop. Na het lezen van dit artikel heb ik het bouwtekeningen pakket voor mijn man gekocht en wat ik al hoopte, afgelopen weekend heeft hij een hele mooie kliko ombouw gemaakt m.b.v. de bouwtekening uit het bouwtekeningen pakket.

    Bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *