Bed van steigerhout maken – Waar moet je rekening mee houden

door | 23 september 2016

bed van steigerhout makenAls je een bed van steigerhout maken wilt, hoeft dat geen enkel probleem te zijn, steigerhout leent zich er namelijk goed voor om een bed van te maken. Echter zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden, een bed maak je namelijk niet voor een paar weken, maar zal jaren mee moeten gaan.

Maar als je zo maar een paar steigerhouten planken als bed in elkaar spijkert zul je er niet langer dan een paar weken, zo niet dagen, plezier aan beleven en dat kan toch niet echt de bedoeling zijn.Maar nu moet je niet meteen gaan denken dat zelf een bed van steigerhout maken heel erg moeilijk is, alleen zul je rekening moeten houden met bepaalde zaken. Lees hieronder welke dit zijn en hoe je daarna zelf een bed van steigerhout maken kunt.

Zelf een bed van steigerhout maken.

Zelf een bed van steigerhout maken is dus niet echt moeilijk als je maar rekening houd met een aantal zaken, maar waar moet je dan rekening mee houden zul je nu inmiddels wel denken. Je moet hierbij denken aan het soort van steigerhout en welke materialen je moet gebruiken, ik zal hieronder kort ingaan op enkele aspecten waar je rekening mee moet houden.

Welk soort steigerhout moet je gebruiken?

Denk nu niet dat er heel veel verschillende soorten steigerhout is, maar wat ik bedoel, is ga je bouwen met gebruikt of nieuw steigerhout, beide hebben zo hun voor en nadelen.

bed van steigerhout makenAls je gaat bouwen met gebruikt steigerhout, dan heb je meteen die oude rustieke uitstraling die op dit moment erg populair is, echter moet je niet vergeten, dat deze niet echt goedkoop is. Ook zijn gebruikte steigerhout planken niet altijd eenvoudig te krijgen, hoewel als je goed zoekt je ze meestal wel vindt, je zult er dus enige moeite voor moeten doen.

Maar je kunt ook kiezen voor nieuwe steigerhout planken, deze is volop te verkrijgen en is ook goedkoper dan gebruikt steigerhout, echter heb je dan niet die oude rustieke uitstraling. Maar je kunt natuurlijk wel zelf nieuw steigerhout een oude uitstraling geven het is een beetje extra werk maar je krijgt dan wel een mooier eindresultaat.

Zowel nieuwe als gebruikte steigerhout planken zijn tegenwoordig te koop in de meeste bouwmarkten, echter kan het zijn dat ze niet veel gebruikte planken op voorraad hebben. Je kunt hiervoor trouwens beter op zoek gaan op b.v. Marktplaats hier worden ze vaak volop aangeboden en ze zijn meestal ook goedkoper dan in een bouwmarkt.

Denk er wel om dat als je gebruikte steigerhout planken gebruikt dat je voordat je begint deze planken goed controleert op spijkers, schroeven en/of andere ongeregeldheden. Doe je dit niet dan kan het gebeuren dat je er met het zagen van de planken deze tegenkomt en ik hoef je niet te vertellen, dat dit niet al te goed is voor je zaag.

Wat ben je nog meer nodig?

Natuurlijk is het belangrijkste wat je nodig heb het steigerhout, maar naast het hout ben je ook roestvrij stalen schroeven nodig. LET OP gebruik geen gewone schroeven want je kunt er op wachten dat deze gaan roesten en dit geeft hele lelijke vlekken in het hout die je er niet weer uit krijgt.

Dit zijn eigenlijk alle materialen die je nodig bent als je zelf een bed van steigerhout maken wilt, valt best mee toch.

bed van steigerhoutEchter er is 1 ding wat absoluut niet mag ontbreken en dat is een goede bouwtekening en denk nu niet dat, je deze niet nodig hebt en dat je zelf wel weet hoe je een bed in elkaar moet zetten want ik kan je uit ervaring vertellen dat dit nog wel eens anders kan zijn.

Als je niet precies weet hoe je het bed in elkaar moet zetten heb je de kans dat het bed behoorlijk kan gaan kraken en piepen, doordat het hout gaat werken kan alles wat los komen te zitten en dit komt je nachtrust echt niet ten goede.

Verder bespaard het je ook veel tijd en geld als je een goede bouwtekening hebt en meteen de juiste afmetingen weet, waardoor je niet onnodig planken gaat verzagen.

Het is mij namelijk in het verleden ook vaak overkomen dat ik dacht te weten hoe het allemaal moest, en daardoor op het einde weer naar de bouwmarkt moest omdat ik net 1 of 2 planken te kort kwam, omdat ik deze verzaagd had.

Bouwtekeningen voor elke klus!

Dit overkomt mij tegenwoordig niet meer omdat ik voor elke klus altijd de juiste bouwtekening bij de hand heb. Op zoek naar een bepaalde bouwtekening kwam ik namelijk Freds Bouwtekeningen Pakket tegen.

Dit bouwtekeningen pakket bevat meer dan 10.000 bouwtekeningen en wordt nog steeds uitgebreid. Hierdoor kan het haast niet anders of de bouwtekening die ik nodig heb zit er tussen.

Mocht dat overigens wel het geval zijn dat hij er niet tussen zit, dan kan ik altijd contact opnemen met Fred en die zorgt er dan wel voor dat de ontbrekende bouwtekening ertussen komt te staan.

Heb je ook interesse in dit bouwtekeningen pakket?

Klik dan hier om naar Freds Bouwtekeningen te gaan >>>

 

Heel veel klus plezier!!!

Freds bouwtekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *