Kruidenbak maken – Hier moet je op letten

door | 23 mei 2016

kruidenbak makenEen kruidenbak maken is een een leuke klus om zelf te doen, je hebt dan altijd verse kruiden bij de hand, die je in je eigen kruidentuintje kunt plukken als je ze nodig bent.

De laatste jaren wordt er veel gepraat over biologisch voedsel en hoe kunt je nou absoluut zeker weten of iets biologisch is, inderdaad door het zelf te kweken. Wil je hier ook aan beginnen start dan met kruiden verbouwen, dit kan bijna niet mis gaan en je hebt altijd kruiden bij de hand om je eten lekker te kruiden.

Als je een klein beetje handig bent kun je heel snel zelf een kruidenbak maken en ik kan je aan een bouwtekening hiervoor helpen, deze heb je namelijk wel nodig als je langer wilt genieten van je kruidenbak.

Waarschijnlijk denk je dat je ook zonder bouwtekening wel een kruidenbak maken kunt en misschien is dit ook wel zo, maar met een bouwtekening gaat dit een stuk eenvoudiger en veel sneller.

Lees hieronder verder wat je allemaal zou moeten weten.

kruidenbak maken

Kruidenbak maken waar moet je op letten.

Als je een kruidenbak wilt maken zijn er een paar dingen van belang waar je echt op moet letten. Zo zul je waarschijnlijk niet weten dat de plaats waar je de kruidenbak wilt neer zetten zeer belangrijk is. Voor een goede oogst is het belangrijk dan jouw kruidenbak voldoende zon krijgt maar ook regenwater is belangrijk. Plaats je de kruidenbak op een verkeerde plaats dan zal de oogst tegenvallen dan wel mislukken en dat is natuurlijk niet dat wat je in gedachten had.

Ook is het belangrijk dat je hout gebruikt van een goede kwaliteit, als je een bouwtekening van deze website gebruikt dan zie je op de bouwtekening welke houtsoort je het beste kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook besluiten om een andere houtsoort te gebruiken hou er dan echter wel rekening mee dat je hout gebruikt dat tegen een stootje kan en wat niet snel gaat verrotten.

Het is dus aan te raken geen goedkoop hout te gebruiken, als je tenminste langer dan 1 seizoen plezier wilt hebben van jou eigengemaakte kruidenbak, want veel langer zul je er geen plezier van hebben als je goedkoop hout gaat gebruiken.

Bouwtekening kruidenbak maken.

Oké nu je hebt besloten dat je zelf kruiden wilt gaan kweken moet je nog wel een kruidenbak maken, zoals gezegd is dit een eenvoudige klus als je beschikt over een goede bouwtekening, denk nu niet dat het ook wel lukt zonder bouwtekening, want elke doorgewinterde klusser maakt gebruik van een bouwtekening.

Niet omdat het hem anders niet lukt maar het bespaart hem veel tijd en hij heeft meteen alle afmetingen bij de hand en hoeft niets zelf uit te rekenen. en hij ziet meteen welke materialen hij moet gebruiken.

Dus als een ervaren klusser overal een bouwtekening voor gebruikt, waarom zou jij dit dan zonder willen proberen.

Download hier jou bouwtekening!

Wil je snel beginnen met het bouwen van je eigen kruidenbak? Neem dan eens een kijkje op de website van Fred Schouten hij heeft een bouwtekeningenpakket samengesteld met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Of je nu een bouwtekening zoekt voor het maken van een loungeset een steigerhoutentafel of een buitenkeuken er staat voor elk bouwproject een bouwtekening tussen.

Wil je zelf een kruidenbak maken klik dan hier om naar de website van Fred Schouten te gaan >>>

Veel klus plezier!!!

Banner-Freds-bouwtekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *